Ποτέ μην τοποθετείτε σε άμεση επαφή ναφθαλίνη ή άλλα συναφή προϊόντα στα ρούχα σας.

Ποτέ μη φυλάσσετε τα ρούχα σας μέσα σε νάιλον. Πρέπει να αναπνέουν, γι’ αυτό καλύτερο είναι να χρησιμοποιείτε υφασμάτινες θήκες ή κάποια παλιά σεντόνια.

Τα ρούχα σας καλό είναι να καθαρίζονται κάθε σεζόν. Αν μείνουν ακαθάριστα, τότε οι ίνες του υφάσματος θα υποστούν οξείδωση και αυτό θα δυσκολέψει αφάνταστα τον καθαρισμό τους ενώ σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να τον κάνει αδύνατο.

Ποτέ μην προσπαθείτε να βγάλετε μόνοι σας λεκέδες (κερί, χρώματα, κλπ.) από τα ρούχα. Είναι πολύ απλό για τον ειδικό να τους αφαιρέσει ενώ αν προσπαθήσετε μόνοι σας πιθανόν να τους κάνετε ανεξίτηλους.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε το σίδερο απευθείας στο ύφασμα. Καλύτερα είναι να σιδερώνετε πάνω από ένα άλλο ύφασμα (τουλπάνι).

Προσέξτε με ποιο τρόπο χρησιμοποιείτε τα απορρυπαντικά που αγοράζετε. Πολλές φορές ένα δυνατό απορρυπαντικό μπορεί να καταστρέψει ευαίσθητα ρούχα. 

Μην χρησιμοποιείτε χλώριο ή λευκαντικό σε μεταξωτά και ολόμαλλα ρούχα.

Δοκιμάστε τα προϊόντα για τοπικό καθάρισμα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, πριν τα χρησιμοποιήσετε. Η κακή χρήση τους είναι πιθανόν να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στα ρούχα σας. 

Αν δεν δίνετε τα γούνινα ενδύματά σας για φύλαξη, φροντίστε να τα έχετε σε κάποιο σκιερό και δροσερό χώρο. 

Επιμένετε να αγοράζετε προϊόντα που αναφέρουν την ποιότητα των υφασμάτων και υλικών που χρησιμοποιούν.

Διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες και αν δεν καταλαβαίνετε κάποια, να ρωτάτε τον πωλητή ή το καθαριστήριό σας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε τη σελίδα επεξήγησης ετικετών μας

Να συνεννοείστε πριν οποιοδήποτε καθαρισμό ρούχων με το καθαριστήριό σας. Να εμπιστεύεστε τα καθαριστήρια της ομοσπονδίας γιατί συνεχώς ενημερώνονται για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στα υφάσματα και τους τρόπους καθαρισμού τους. 

pexels photo 7282376